Projektek és megoldások

Esettanulmányok

Szakértői és fejlesztői csapatunk segítségével ügyfeleink az alábbi kihívásokra kapnak megoldásokat
DevOps és CI/CD bevezetés

Fejlesztési folyamatok optimalizációja

A piacon gyakorta megfigyelhető, hogy a szoftverfejlesztők köré kialakított IT infrastruktúra jelentősen elavult. Ennek fő hátránya a sok manuális folyamat, ami lassú, nehézkes és gyakran a határidőket túllépő fejlesztéseket eredményez. További probléma a fejlesztő és üzemeltetői csapatok teljes elszigetelődése, a silószerű működés. A fejlesztés és az üzemeltetés együttműködése így nem csupán körülményes, de egyáltalán nem átlátható. A szoftverek karbantartása, skálázhatósága és frissítése nehézkes és hosszadalmas.
Egy korszerű és a piacon fellelhető leginnovatívabb technológiákra épülő fejlesztési keretrendszer bevezetése, ami jelentős mértékben támogatja a fejlesztési tevékenységek automatizációját. Ezalatt értve a CI/CD, a tesztautomatizálás, a minőségbiztosítás-fejlesztés és verziókövetés együttes bevezetését. Egy konténerizált, mikroszolgáltatás-alapú fejlesztői környezet felépítését, melyet monitoring és naplózó rendszerek segítségével lehet követni.
AWS, K8, Docker és OpenShift-bevezetés

Konténerizáció

Rengeteg vállalat küszködik tradicionális fejlesztési eszközök okozta nehézségekkel – az abban fejlesztett alkalmazások nem egységesek, a rendszerek közötti átjárhatóság sok esetben nem támogatott. Az erre épülő infrastruktúra nem erőforrás- és költséghatékony. De legfőképpen az ilyen rendszerben fejlesztett monolitikus alkalmazások karbantartása, hibajavítása, skálázhatósága és frissítése lassú, drága és körülményes.
Egy konténerizált, dedikáltan a felhőbe szánt (cloud-first) infrastruktúra és az alatt egy mikroszolgáltatás-alapú architektúra bevezetése. Ennek legfőbb előnye, hogy az egyes konténerek, valamint az azokon belüli mikroszolgáltatások mind egyetlen dedikált feladat ellátásáért felelnek a többi komponenstől függetlenül, mégis egymással állandó kapcsolatban állva. Ezzel biztosítható az állandó rendelkezésre állás, a gyors javítások, valamint a hatékony erőforrás kihasználás. A monolitikus szoftverekkel szemben nem lehet olyan eset, hogy egy hiba miatt az egész rendszer működésképtelenné válik.
Adatok és eszközök felhőbe mozgatása

Felhőbe költöztetés

A vállalati periférián elhelyezett szerverek kihasználhatóság szempontjából jelentősen limitáltak a felhőben történő adat és infrastruktúra kezeléshez képest. Legjellemzőbb probléma a skálázhatóság. On-premise szerverek esetén a hardver limitációk csak további szerverek beszerzésével orvosolhatóak. Az üzemeltetési, biztonsági és támogatási feladatok és felelősség mind a tulajdonost terhelik, ami komoly erőforrás-igényt és szakértői befektetést jelent a cég számára.
Teljeskörű tanácsadói segítséget nyújtunk a sikeres felhőbe történő költözés megvalósításához. A felméréstől, a tervezésen és implementáción át, egészen az azt követő támogatásig. Migrációs stratégiánk a 6R folyamatmodell alapján történik. Nem csupán módszertant, de komplex szolgáltatás csomagot is biztosítunk AWS, Red Hat, Kubernetes és Docker-alapokon.
Felhő-alapú banki rendszerek

IT biztonsági és megfelelési keretrendszer

A pénzügyi vállalatok talán az egyik legérintettebbek a jogszabályi kötelezettségek, nemzetközi ajánlások, és iparági sztenderdeknek való megfelelés tekintetében. Akár egy banális mulasztás is jelentős pénzbírságot tud eredményezni. Ezzel egyidejűleg az ilyenfajta projektek a legalkalmasabbak új és korszerű megoldások bevezetésére, melyek csökkentik a manuális folyamatokat és a hibák valószínűségét, biztosítják az adatok integritását és biztonságát, valamint nagyobb átláthatóságot és kontrollt kínálnak a megfelelőségi tevékenységek felett.
A megoldás egy AWS-alapú (cloud-native) core banki (számlavezető) rendszer bevezetése, ami az MNB, a CIST és a NIST-ajánlások és bankbiztonsági követelmények alkalmazásával lett kidolgozva, és integrálva a meglévő vállalati ökoszisztémába.
A DevOps koncepció

DevOps - filozófia, folyamatoptimalizálás és együttműködés

A DevOps kiküszöböli a fejlesztők és az üzemeltetők közötti elszigeteltséget, ezáltal hatékonyabb együttműködést hoz létre. A fejlesztési folyamat apró, tervezhető lépésekben zajlik, így a végtermék gyorsan elkészül. Az új funkciók vagy szolgáltatások gyorsan igénybe vehetők, és gyorsan elérhetők a felhasználók számára. Ez lehetőséget nyújt a vállalatnak az üzleti igények azonnali kielégítésére. A piacra lépés ideje (time-to-market) látványosan lerövidül.

Kérdésed van?

Kapcsolat

Ha a Te vállalatod is fejlesztési, üzemeltetési, felhő menedzselési vagy infrastruktúra tervezési nehézségekkel néz szembe, lépj velünk kapcsolatba. Örömmel segítünk.