Egyenes út a felhőbe

DevOps, híd a fejlesztési és az üzemeltetési csapatok között

Növeld a fejlesztő csapatod hatékonyságát! Folyamatos szállítás gyorsan, gazdaságosan és biztonságosan. A DevOps bevezetésével felgyorsítható az alkalmazások szállítási folyamata és több idő marad a kódolásra.

Optimalizált fejlesztés és üzemeltetés

Mi is az a DevOps?

Napjainkra a felhő vált az IT kiszervezésének alapjává. Az adatközpontok, havidíjas szolgáltatások és alkalmazás felhők mind elengedhetetlen komponensei lettek mára a vállalatok életének és folyamatos fejlődésének.

A DevOps legfőbb előnyei

Hatékony együttműködés

Kiküszöböli a fejlesztők és az üzemeltetők közötti elszigeteltséget ezzel növelve a hatékonyságot. Mindez a fejlesztési folyamatok felbontásával érhető el

Folyamatos integráció és szállítás (CI/CD)

Rendszeressé teszi a kódok kommitálását, a buildelést és a tesztelést. A feltöltött kódok azonnal elérhetővé válnak a tesztelők számára. Minden lépés automatizált, így a folyamat gyorsabb, és minimalizálja a hibákat.

Konténerizált alkalmazások

Az olyan eszközök mint a Kubernetes, Openshift és Docker mind az integrált fejlesztés egyszerűbbé tételét és a hatékonyságnövelést szolgálja, a teszteléstől az élesítésig.

Folyamat-automatizálás

A folyamat-automatizálás révén csökkenthetjük a kézi beavatkozás szükségességét, ami elősegíti a munka hatékonyság és a reagálási képesség növelését.

Mikroszolgáltatások

A microservice technológia segítségével a fejlesztői csoport tagjai külön konténerekben dolgozhatnak ugyanazon projekten anélkül, hogy egymás munkáját akadályozza. A monolitikus rendszerekkel szemben rendkívüli rugalmassággal bír.

Infrastuktúra, mint kód (IaC)

A fejlesztés során az infrastruktúra definíciók verzió vezérléssel tárolhatók és visszaállíthatók, így komoly biztonságot nyújtanak a verzióváltásokhoz és az esetleges visszaállításokhoz.

Szakmai konzultáció

Vágjunk bele a
DevOps-ba közösen

A korszerűbb fejlesztői környezetnek köszönhetően garantáltan hatékonyabbá tud válni a fejlesztői csapatod munkája. Kérd ingyenes konzultációnkat, melynek során felmérjük a jelenlegi fejlesztési folyamatokat és a környezeted!

Optimalizált fejlesztés és üzemeltetés

Támogatott felhő környezetek

A DevOps gyakorlatok megvalósítása során a rendszerek és a digitális üzleti hatások mérése a siker kulcsa. Az alábbiakban bemutatunk néhány alapvetően alkalmazott eszközt és platformot.

DevOps bevezetési stratégia

A sikeres DevOps bevezetés 6 lépése

A DevOps koncepció

DevOps - filozófia, folyamatoptimalizálás és együttműködés

A hagyományos fejlesztési módszertanokban a fejlesztési folyamat lassú, a szoftverek karbantartása, skálázhatósága és frissítése pedig nehézkes. A DevOps koncepció lényege, hogy a fejlesztés és az üzemeltetés kombinálásával, a hatékonyabb együttműködés és a rövidebb fejlesztési fázisok révén, a szoftvercsomagok új, tesztelt verziói akár napi többször is élesíthetők, így gyorsabban kiadhatók a szoftverek és jobb minőségű termékek készülhetnek. Mindehhez a fejlesztési folyamatok és eszközök felülvizsgálata és összehangolása szükséges.


A DevOps kiküszöböli a fejlesztők és az üzemeltetők közötti elszigeteltséget, ezáltal hatékonyabb együttműködést hoz létre. A fejlesztési folyamat apró, tervezhető lépésekben zajlik, így a végtermék gyorsan elkészül. Az új funkciók vagy szolgáltatások gyorsan igénybe vehetők, és gyorsan elérhetők a felhasználók számára. Ez lehetőséget nyújt a vállalatnak az üzleti igények azonnali kielégítésére. A piacra lépés ideje (time-to-market) látványosan lerövidül.

Kérdésed van?

Kapcsolat

Ha a Te vállalatod is fejlesztési, üzemeltetési, felhő menedzselési vagy infrastruktúra tervezési nehézségekkel néz szembe, lépj velünk kapcsolatba. Örömmel segítünk.